مُدیتـــــــــــالـــــــــــــورژ(مدیریت و متالورژی)
مُدیتـــــــــــالـــــــــــــورژ(مدیریت و متالورژی)

مُدیتـــــــــــالـــــــــــــورژ(مدیریت و متالورژی)

فنــــــی-علمی- آموزشی-اجتماعی

کاغذ دیواری ضدزلزله برای ساختمان‌های قدیمی

محققان مؤسسه تکنولوژی کارلسروهه آلمان، پوشش جدیدی به شکل کاغذ دیواری طراحی کرده اند که در نمای خارجی ساختمان مورد استفاده قرار گرفته و باعث استحکام ساختمان‌های قدیمی می‌شود.

 بیشتر ساختمان‌های جدید به گونه ای طراحی می شوند که از مقاومت در برابر زمین لرزه‌های کوچک و متوسط برخوردار هستند، اما برای مقاوم سازی ساختمان های قدیمی چه روشی وجود دارد؟

محققان موسسه تکنولوژی کارلسروهه (KIT)‌ پوشش ضد زلزله ای کم هزینه ای برای تقویت و استحکام ساختمان های قدیمی توسعه داده اند.

پوشش ضد زلزله "Sisma Calce" از الیاف شیشه و الیاف پلی پروپیلن الاستیک ساخته شده است که باعث کاهش استرس و فشار زلزله های خفیف و متوسط به دیوارهای ساختمان می‌شود.

این پوشش که شبیه کاغذ دیواری است، توسط گچ مخصوص بر روی نمای خارجی ساختمان نصب شده و مانع از فروریختن آوار و دیوارها می‌شود.

در زمان وقوع زمین لرزه های شدید و ترک خوردن دیوارها، الیاف پلی پروپیلن با نگه داشتن دیوارها، فرصت کافی را برای فرار از ساختمان فراهم می‌کنند.

تلفن همراهی که با باتری قلمی کار می کند

یک تلفن همراه کم قدرت اضطراری معرفی شده که با باتری قلمی که رایج ترین پیل در جهان است، شارژ می شود.

به گزارش ایسنا، کاربران تنها باید یک پیل قلمی را در پشت تلفن همراه قرار دهند و تا ۱۰ ساعت با آن مکالمه کنند.این تلفن همراه کوچک ۹۹دلاری با طول عمر ۱۵ سال ، از یک کیف ضد آب نیز برخوردار است.یک دکمه بزرگ اضطراری روی این تلفن قرار دارد که کاربران بدون سیم کارت نیز می توانند با شماره کمک های اضطراری تماس بگیرند. همچنین یک چراغ قوه در بالای این تلفن قرار دارد که می تواند ۲۴ ساعت نور را تامین کند. SpareOne ، همچنین یک برنامه تلفن همراه هوشمند طراحی کرده است که می تواند موقعیت افراد را در زمان های اضطراری پیگیری کند.

کوره های قوس الکتریک

در ابتدا قراضه بارگیری شده در سبد توسط جرثقیل های موجود  به داخل کوره قوس تخلیه و سپس سقف کوره بسته می گردد و  عملیات ذوب شروع می گردد . در این مرحله به کمک قوس الکتریکی قراضه ها ذوب می گردند به این مرحلة علمیات ( سوراخکاری ) boaring می گویند سپس شارژ آهن اسفنجی از سیلوهای ذخیره کوره به داخل شروع می شود .میزان قراضه شارژ شده به کوره توسط سبد حدود 40 الی 50 تن می باشد و میزان آهن اسفنجی شارژ شده به داخل کوره حدود 170 تن برای هر ذوب می باشد سرعت شارژ آهن اسفنجی از 500 تا 3200 کیلوگرم در دقیقه با توجه به شرایط ذوب متغیر می باشد . به این مرحله ذوب (Melting ) می گویند که درآن  فعالیتهای زیر بصورت همزمان انجام می شود :
1. دمش اکسیژن
2. دمش گرافیت
3. شارژ آهک و دولومیت جهت تولید سرباره پفکی
4. نمونه گیری و اندازه گیری دما 

پس از ذوب کامل آهن اسفنجی مورد نیاز ، مرحله تصفیه (refining ) صورت می گیرد و تنظیمات نهایی دما و آنالیز با توجه به نتایج آزمایشگاه در این مرحله صورت می گیرد و در مواقع لزوم عملیات سرباره گیری از ذوب نیز صورت می گیرد .

مرحلة آخر در عملیات کوره های قوس عملیات تخلیه ( Tapping ) می باشد در این مرحله پاتیل خالی مذاب که دمای پیشگرم  آن مطابق با دستورالعملهای تولیدی می باشد به زیر کوره هدایت شده و مقادیر مورد نیاز فروآلیاژ و مواد افزودنی مانند بوکسیت و آهک همزمان با تخلیه مذاب از کوره به داخل پاتیل بارگیری شده و ذوب تولیدی در پاتیل مذاب آماده تحویل به واحد بعدی  میگردد .
زمان کل ذوب از تخلیه ذوب قبلی تا تخلیه ذوب بعدی حدود 150 دقیقه به طول می انجامد و این عملیات بطور مداوم در جریان می باشد .